Franse Alpen, motorreizen en motorvakanties

Deze regio, met een indrukwekkende natuur ligt tussen de Noord-Alpen, de zuidelijke Provence en Italie. In het noorden hooggebergte met gletschers en ravijnen, naar het zuiden toe brede glooiende dalen met indrukwekkende, door de Durance en Ubaye uitgesleten, kloven. Westelijk begrensd door de route Napoleon, oostelijk door Italiaanse bergen. Een heel afwisselende regio dus, boordevol prachtige tour mogelijkheden en ideaal voor je motorvakantie of autoreis.

klik hier voor de kaart>>

De routes

In deze regio hebben wij voor je een zestal zeer verschillende en afwisselende routes samengesteld. De lengte varieert van zo'n 200 tot 350 km. Je ontdekt naast de bekende toppers als Alpe-d'Huez, de Galibier en de Col du Télégraphe ook een groot aantal minder bekende maar zeker niet minder indrukwekkende passen, zoals de Col de la Bonette, met 2.802 m de hoogst berijdbare pas in Europa, de Col d'Izoard, de Col de la Cayolle, enzovoort. In totaal zo'n 30 stuks.

In de nationale parken van de Ecrins, du Queryas en Mercantour hebben we geweldige routes door indrukwekkende bergmassieven met prachtige vergezichten gemaakt.

Verder het Lac de Serre-Poncon met een afwisselende rondrit en en prachtige kloven als de Gorges de Daluis. En wat te denken van de route Napoleon en de route des Grandes Alpes, twee beroemdheden die we zeker niet overgeslagen hebben! Allemaal goed voor eindeloos veel bochten in alle varianten, puur rijplezier dus!

Beste reistijd

In het (vroege) voorjaar en de latere herfst bestaat altijd de kans dat één of meerdere passen gesloten zijn. De beste reistijd ligt daarom dan ook tussen eind mei en eind september. Klik hier voor een actueel overzicht van de toegankelijkheid van de paswegen.

Verblijfsmogelijkheden in de Alpen

Voor onze accommodatie in de Franse Alpen, klik hier>>