Cévennen, motorreizen en autovakanties

Dit grootste natuurpark van Frankrijk ligt ten zuidoosten van het Massif Central
(klik hier voor de kaart). Hier is de natuur nog ongerept en authentiek.
Het bestaat voor het grootste gedeelte uit middelgebergte met een hoogte van 1500 - 1700 meter. De ruigheid van de beboste hellingen, de steile kloven met klaterende riviertjes doet door haar ongereptheid vaak denken aan het ruige Zwitserse berglandschap. Met daartussen de kale vlaktes van de kalkplateaus – causses - vormt het een heel bijzonder decor voor onze toertochten. Onze hotels liggen aan de zuidzijde van het nationale park.
.

De routes

De routes die wij hier hebben uitgezet zijn heel gevarieerd en een uitdaging voor de rijliefhebbers. Op het programma staan onder meer de Corniche des Cévennes, een werkelijk schitterende rit met 1000 bochten en bijna evenzovele prachtige vergezichten. De Gorges de la Jonte en die van de Tarn beloven eindeloos veel rij- en kijkplezier. Bij de routes naar beide hoogste toppen van de Cévennen, de Mont Lozère en de Mont Aigoual, komt de bochtentechniek uitgebreid aan de orde. Een ander hoogtepunt is het viaduct van Millau, het langste en hoogste viaduct van Europa!
En natuurlijk wordt het Cirque de Navacelle niet overgeslagen, waarbij we dwars door dit bijna 400 meter diepe keteldal rijden.
Op rijafstand liggen steden als Uzes en Nîmes waar herinneringen uit de Romeinse tijd (Pont du Gard) te bezichtigen zijn. Met de dagtocht naar de Camargue met z'n wilde paarden en flamingo's ontdekt u weer een totaal ander gebied. Hier brengen we tevens een bezoek aan de middeleeuwse, volledig ommuurde stad Aigues-Mortes.
.

Verblijfsmogelijkheden in de Cévennen

Voor onze accommodaties in de Cévennen klik hier >>

 
 
Gorges du Tarn
.
 
Corniche des Cevennes
.
 
Cévennen
.
meer foto's>>