Corsica

Corsica is met zijn afmetingen van 200 km lang en nog geen 100 km breed een relatief klein eiland. Het heeft een enorm gevarieerde natuur. Witte zandstranden aan de oostkust, bergen van meer dan 2.700 meter in het binnenland en ruwe rotsachtige kusten in het westen.

Door de grote verscheidenheid in wegen in combinatie met het meestal goede tot zeer goede asfalt is het eiland een absoluut paradijs voor motorrijders. Het woord bochten is hier uitgevonden! Wij hebben eens geteld en kwamen tot gemiddeld zo'n 14 bochten per kilometer!

De dagtochten variëren van 130 - 250 km. Je verblijft in 2 hotels (naar keuze van de 2** of 3*** categorie), één in het noorden aan de kust en één in het zuiden in het centrale bergland. De overtochten gaan met de nachtboot. Bij de groepsreizen vanuit Marseille naar Bastia of Ajaccio. Tijdens de overtochten heb je de beschikking over een luxe privé-hut met zeezicht (indien beschikbaar).
Klik hier voor de kaart >>

Het ook mogelijk om overtochten van/naar Genua (Savona), Nice of Toulon te boeken. Ideaal als je op de heen- of terugreis van je motorvakantie nog een stuk Dolomieten of Alpen wilt meepakken. Ook ideaal als je met de autotrein vanuit Düsseldorf naar Verona reist. Vraag ons hier naar de mogelijkheden en de prijzen>>

De routes

Onze standaard motorreis die we voor jou hebben uitgezet duurt 9 dagen. Je verkent dan in 7 tourdagen verken het hele eiland. De routes hebben we zo gemaakt dat je geen van de "highlights" mist.

De oostkant met de Castagniccia en de Aiguilles de Bavella. In het zuiden vindt je plaatsen als Bonifacio en rij je langs de weidse kust. In het westen is de kustlijn rotschtig en ruw. Bekijk de Calanches en Porto met z'n genuese wachttoren. In het binnenland met bergtoppen tot meer dan 2.700 m hoog gaat het van hoge passen als de col de Viergo tot diepe kloven als de Scala di Sta.-Regina. In het noorden bezoek je luxe havenplaatsen als Calvi en St. Florent en rij je de kustweg rond Cap Corse.

Korter of langer verblijf?

Maar wil je langer blijven, of een rustdag inplannen, geen probleem. Wij passen dan je reis(duur) naar wens aan.

Je voordelen op een rijtje

 • De routes: Wij zijn ervan overtuigd dat je de échte mooie routes alleen maar kunt maken als je het gebied als je broekzak kent en niet als je er zo af en toe op bezoek komt!
 • Beleving: Alle dagtochten zijn zo gemaakt dat er -zoals je van ons gewend bent - voldoende tijd over is om het land te beleven en van de omgeving te genieten.
 • Hotels: bij de selectie van de hotels is niet alleen gelet op de kwaliteit van de kamers en van de keuken, maar ook of er een veilige parkeergelegenheid is voor de motoren!
 • De overtochten: Om het je gemakkelijk te maken zijn onze reizen inclusief de overtochten met de ferry. Dus geen geregel en zorgen vooraf, dat hebben wij al voor je gedaan. 

Wat is inbegrepen?

 • de overtochten met de nachtferry in een 2 persoons-hut (buitenhut met zeezicht voor zover beschikbaar) met douche en wc,
 • de overnachtingen in goede middenklasse (2** resp 3***, op te geven bij boeking) hotels,
 • logies/ontbijt of halfpension, afhankelijk van je boeking,
 • hulp bij (taal)problemen, pech of ongeval,
 • alle routebeschrijvingen als GPS bestand,
 • uitgebreide streekinformatie,
 • verblijfs-/toeristenbelasting. 

Wat is niet inbegrepen?

 • de kosten voor een reis- en annuleringsverzekering
 • ,reserveringskosten (€ 20,- per boeking),
 • kosten voor repatriëring van jou en/of je voertuig ingeval van pech of ongeval,
 • kosten voor brandstof, niet genoemde maaltijden (waaronder die tijdens de overtochten), drankjes en entreegelden.

Onze hotels op Corsica

voor onze hotels op Corsica klik hier >>

 

 
.
Golf van Galeria
 .
 bij Col de Sorba
 .
 in de Balagne
 
 Calvi, de citadel
.
Col de Vergio
.
meer foto's van Corsica>>
.